Judecător: Piesa ”Loca” a Shakirei nu este plagiat – VIDEO

Single-ul “Loca”, lansat de Shakira în 2010, nu este o copie ilegală după un cântec al unui compozitor dominican. Judecătorul care a hotărât în 2014 că piesa ”Loca” a Shakirei este plagiat a revenit asupra deciziei după ce casa de discuri Sony Music a prezentat o serie de dovezi contrare.

Mărul discordiei este un cântec care ar fi fost produs de compozitorul dominican Ramon Arias Vasqez, în anul 1998. Drepturile de autor asupra muzicii lui Arias aparţin casei de discuri newyorkeze Mayimba Music, care a pornit procesul împotriva Sony Music în 2012.

Potrivit judecătorului, declaraţia lui Arias este mincinoasă. Caseta pe care ar fi fost înregistrată piesa în 1998 este, de fapt, înregistrată în 2008, după dovezile prezentate de Sony Music. În fotografia care se găsea în interiorul casetei aparea un bărbat adult pe nume Jhoan Gonzales care s-ar fi născut în 1989 şi care ar fi avut 9 ani în momentul lansării casetei.

Judecătorul a mai declarat că mai multe cântece de pe această casetă ar fi fost înregistrate în perioada 2008 – 2009.

Single-ul “Loca” s-a vândut în peste 5 milioane de copii şi a ajuns pe primul loc în topul Latin Billboard. Shakira are la activ 10 albume de studio şi a colaborat cu Rihhana, Beyonce, Lil’ Wayne şi Pitbull.