Judecătoare reținută pentru luare de mită

Bănuită că a primit 220.000 de euro, în perioada 2009 – 2012, pentru a da o soluție de achitare în dosarul Transferurilor ilegale de fotbalişti, judecătoarea Geanina Terceanu.

În această seară, procurorii DNA au percheziționat biroul acesteia de la instanță.

La sediul DNA, sunt audiați  Cristi Borcea și frații Ioan şi Victor Becali.

Cei 3 au  fost  aduși din penitenciar, unde își execută pedepsele primite în dosarul respectiv.

Împotriva judecătoarei de la Tribunalul București a fost formulat un denunț iar potrivit unor surse citate de Mediafax, Geanina Terceanu ar fi primit banii prin intermediari, care nu erau avocați.

Judecătoarea va fi prezentată mâine la Curtea de Apel București, cu propunere de arestare preventivă.

În aprilie 2012, Geanina Terceanu a decis achitarea tuturor celor opt inculpați din dosar, însă decizia a fost contestată la Curtea de Apel București. Acolo, inculpații au primit pedepse între trei și opt ani de închisoare, cu suspendare sau cu executare.

Înalta Curte a decis apoi rejudecarea cauzei, motivând că judecătorii de la CAB au dispus condamnarea pe probe în baza cărora inculpații fuseseră anterior achitaţi, de Tribunalul București.

În urma rejudecării, tot la CAB, toți inculpații au primit, în martie 2014, pedepse cu executare: Cristian Borcea şi Ioan Becali, la câte şase ani şi patru luni, Victor Becali, la patru ani şi opt luni, Gheorghe Copos, la trei ani şi opt luni, Mihai Stoica, la trei ani şi şase luni, Gheorghe Neţoiu și Jean Pădureanu, la câte trei ani şi patru luni, și Gheorghe Popescu, la trei ani, o lună şi zece zile.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS