Judecata de joi: Pavianul și Teleormanul – AUDIO

Cristian Tudor Popescu, în Deșteptarea:

„Comitetul Antidiscriminare m-a amendat cu lei 1.000. De ce?  Asocierea creată de către domnul Cristian Tudor Popescu la emisiunea din data de… pe postul de televiziune cutare, între doamna Viorica Dăncilă și pavianul cu mantie, reprezintă hărțuire și încalcă dreptul la demnitate, conform art. 2 alineat 3 și art. 15 alineat 7 din O.G. nu știu cât.

Carevasăzică, rețineți, stimați soți Europeni FM: dacă îi spuneți soției într-o zi că-i seamănă coafura cu o blană de pisică înfuriată, ați comis hărțuire. A, eu am zis că coafura dnei Dăncilă aduce cu podoaba capilară a pavianului cu mantie, care e o maimuță. Și? Care-i problema?  Dacă ziceam că seamănă cu o ciupercă sau cu o meduză, mai comiteam hărțuire? De ce cu pisica, ciuperca și meduza nu e nicio problemă, dar cu maimuța este? Nu înseamnă asta discriminarea și defavorizarea maimuței în raport cu alte animale și plante?

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Am hărțuit-o pe dna premier Dăncilă pentru că mi-am permis, într-o seară, o unică și foarte scurtă observație privind modul în care își aranjează părul? Păi, ce înseamnă hărțuire? „A necăji pe cineva cu tot felul de neplăceri, probleme, întrebări, a nu lăsa în pace; a cicăli, a pisa; a desfășura atacuri scurte și repetate asupra inamicului; a purta discuții repetate în contradictoriu cu cineva, a se lua la ceartă sau la bătaie”. (Dicționarul Explicativ al Limbii Române) Ce au toate astea cu ce am făcut eu?

Coafura este un element de design corporal, cum sunt rujul, rimelul sau oja de pe unghiile unei doamne. Nu este un element fizic, natural, este o opțiune estetică a doamnei Dăncilă. Prin urmare, nu am comparat-o pe doamna prim-ministru cu o maimuță. În schimb, am comparat-o cu Susănica Gâdea, președinta Consiliului Culturii și Educației Socialiste și cu Maria Bobu, ministreasa Justiției ceaușiste, spunând că acestea mi se par lumini în comparație cu dânsa, ceea ce e mult mai grav decât coafura și maimuța.

Pe de altă parte, l-am comparat direct, fără frizură sau manichiură, pe Dan Voiculescu cu șopârloiul numit varan, și așa i-a rămas numele, Varanul, lui Victor Ponta i-am spus Năpârcă cu Ochelari, lui Adrian Severin, Bursucul Veninos, lui Călin Popescu Tăriceanu i-am acordat titlul de Vierme în Untură, iar lui Traian Băsescu, pe cel de Dihor securisto-comunist. Ce-or fi păzit vigilenții de la CNCD, de ce nu s-au autosesizat?

În august 2013, am scris un editorial cu titlul „Mangusta!”. Era vorba despre Simona Halep. A, i-am zis Mangusta, nu Maimuța. Încă o dată,  Comitet Antidiscriminare, de ce discriminați maimuța în raport cu alte animale?

Vreți să vă spun de ce? Din părtinire slugarnică, din servilism față de putere. Dacă doamna Dăncilă încă era profesoară la liceul industrial Videle, vă mai autosesizați, onorabililor?

Vă preocupă discriminarea femeilor? Ca reacție la comentariul meu privind coafura dnei premier Dăncilă, viceprimarul PSD al Capitalei, Aurelian Bădulescu, a declarat: „El, (adică subsemnatul, Cristian Tudor Popescu) nu e bărbat. E mânjit. Cum să vorbească despre femei, când el a luat ce le-a rămas altora?”. Dl viceprimar ne prezintă, deci, viziunea sa: femeile ca șosete, biciclete, machinete, sclavete, și la second hand. Ați zis ceva despre asta, CNCD?

Și să știți că hiba cea mai urâtă a dnei Dăncilă nu e pavianul, e Teleormanul. V-ați autosesizat, stimat CNCD, în legătură cu imaginea de pe net în care coafura dnei Dăncilă încadrează figura unui individ de sex masculin, cu mustață?”