Juanes luptă contra recrutării minorilor de către grupările armate

200.000 de dolari este bugetul campaniei susţinute de cântăreţul Juanes.

Mesajul nostru este îndreptat către tineri – «Nu vă înrolaţi în grupările armate» -, dar şi către părinţi‘, a spus muzicianul cu ocazia unei vizite în Ciudad Bolivar, o uriaşă mahala din capitala columbiană, unde a lansat o campanie împotriva recrutării forţate a minorilor de către grupările armate.

Cei 200.000 de dolari dedicaţi campaniei ar putea părea mult dacă obiectivul acesteia nu ar fi să salveze de la înrolarea forţată a cel puţin 200.000 de minori. Adică mai puţin de un dolar pentru fiecare viaţă salvată este bugetul.

Denumită ‘Să visezi este un drept’, campania vizează sensibilizarea municipalităţilor cu scopul de a propune diverse proiecte tinerilor locuitori defavorizaţi, pentru a-i îndepărta de gherilele comuniste şi de numeroasele bande criminale care operează în Columbia.

Crescut el însuşi în Medellin, al treilea oraş ca mărime din Columbia, Juanes a evocat copilăria lui, petrecută în acest fost fief al marilor carteluri de cocaină, dezmembrat însă după moartea baronului drogurilor Pablo Escobar, în 1993.

‘Am trăit în epoca anilor ’80 şi am reuşit să scap graţie muzicii. Din acest motiv, cred în şansele de reuşită’, a spus cântăreţul.