Confidenţialitate

Joia Mare la catolici: Papa Francisc spală picioarele a 12 deținuți | AUDIO

În Joia Mare pentru catolici, Papa Francisc a oficiat o slujbă la Vatican, în basilica San Pietro. După-amiaza o va petrece alături de deținuți. După 2 ani de pauză, din cauza pandemiei, suveranul pontif a reluat ceremonialul spălării picioarelor.

După doi ani de restricții, la slujba din această dimineață de la Basilica San Pietro, au participat foarte mulți clerici, majoritatea cu fețele acoperite de măști.

În cadrul liturghiei, Papa Francis a spus că omenirea are nevoie de preoți cu conștiința curată și i-a îndemnat pe aceștia să nu-și îndrepte privirea către idoli ascunși, ci către Iisus.

După-amiaza, suveranul Pontif va vizita închisoarea Civitavecchia din regiunea Lazio, care găzduiește peste 500 de deținuți. Papa Francis va spăla picioarele a 12 deținuți, ritual ce amintește de gestul lui Iisus, care la Cina cea de Taină le-a spălat picioarele celor 12 apostoli.

De la începutul pontificatului său, Papa Francis a ales să meargă el la oamenii cărora le spală picioarele – deținuți și persoane din centre pentru refugiați – și nu să îi cheme pe aceștia la Vatican, așa cum au făcut predecesorii săi. Gestul simbolizează atât smerenia, cât și curățarea de păcate.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Părintele Doboș: Nu putem schimba mersul mare al lumii, dar putem influența. Rugăciunea ne scoate din starea de violență interioară | VIDEO

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.