Confidenţialitate

Părintele Doboș: Nu putem schimba mersul mare al lumii, dar putem influența. Rugăciunea ne scoate din starea de violență interioară | VIDEO

Preotul Francisc Doboș este invitatul lui Cătălin Striblea într-o Ediție Specială România în Direct la Europa FM, în Joia Mare dinaintea Paștelui Catolic. Ce putem face pentru a da o mână de ajutor celor care fac eforturi pentru a aduce pacea în lume în aceste momente? „Să ne rugăm”, spune părintele Francisc Doboș.

„Eu mă gândesc că orice dificultate – pandemia, școala online, conflictul din Ucraina, coflict care este de fapt război, toate sunt rele care s-au întâmplat deja, se întâmplă și sunt lucruri pe care nu le putem controla. Noi, ca persoană fizică, nu putem schimba mersul mare al lumii, dar putem influența fiecare dintre noi. Dacă nu ne lăsăm cuprinși de toată această febră va trebui să facem ceea ce putem mai bun azi. Ce pot face eu pentru pacea lumii? să nu mă las cuprins de disperare, de frică, să nu reacționez impulsiv și să mă rog pentru pace”, a spus Francisc Doboș la Europa FM.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Francisc Doboș: „Rugăciunea mă pune pe mine în fața lui Dumnezeu și dacă-l atinge și pe aproapele meu, ieșim din conflict și din starea de violență”

Preotul a spus că foarte multă lume va spune că rugăciunea este treaba preoților: „și este o formă de a eschiva implicarea. Iar eu spun, pentru că rugăciunea ne aduce imediat pacea? Nu, pentru că rugăciunea mă pune pe mine în fața lui Dumnezeu și dacă-l atinge și pe aproapele meu și pe cei care ne ascultă, rugăciunea lor personală îi scoate din conflict și din starea de violență interioară care poate să devină la un moment dat violență stradală”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Urmărește întreaga Ediție Specială „România în Direct” aici:

Sursa foto: Europa FM

Citește și: Părintele Doboș: Îmi este teamă de propriile slăbiciuni. Dușmanul cel mai mare nu este aproapele meu, ci eu atunci când nu mă las întâlnit de Dumnezeu | VIDEO