Confidenţialitate

Johan Kobborg a acceptat postul de director artistic al Baletului ONB

Ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, a anunțat sâmbătă, pe contul său de Facebook, că Johan Kobborg a acceptat postul de director artistic al Baletului Operei Naționale București.

“Mă bucur să aflu că Johan Kobborg a acceptat postul de director artistic al Baletului Operei Naționale din București. Acum sunt sigur că Opera are la conducere pe cei mai buni profesioniști. Vlad Conta, Tiberiu Soare, Johan Kobborg. Mult succes tuturor”, a scris ministrul.

Totul a început marți, când noul director interimar al instituției, dirijorul Tiberiu Soare, a șters numele lui Johan Kobborg de pe pagina unde acesta figura ca director artistic, mutându-l la rubrica “alți balerini”. Motivul: funcția nu era în organigramă.
Acum, la 4 zile de la izbucnirea scandalului de la Opera Națională, Ministrul culturii a venit cu soluții pentru aplnarea conflictului: i-a propus dirijorului Tiberiu Soare să devină director adjunct, iar Johan Kobborg, director artistic al baletului.

Balerinii amenințau că nu vor mai urca pe scenă dacă Johan Kobborg va pleca.

Acum însă, balerina Alina Cojocaru, unul dintre marile nume ale baletului internaţional, a anunțat că va ține următoarele spectacole, dar nu în cel de duminică, pentru că partenerul de scenă al Alinei Cojocaru este indisponibil.