Confidenţialitate

Joe Biden, reacție la moartea lui Alexei Navalny: „Putin este responsabil pentru moartea lui Navalny” | VIDEO

Președintele Statelor Unite ale Americii a transmis un mesaj în cadrul unei conferințe de presă pe tema decesului lui Alexei Navalny. Joe Biden a subliniat că ajutorul pentru Ucraina trebuie să continue pentru că „istoria ne privește”.

„Putin este responsabil pentru moartea lui Navalny. Ceea ce s-a întâmplat și evoluează este încă o dovadă a brutalității lui Putin. Putin nu vizează doar cetățeni ai altor țări, așa cum am văzut în ceea ce se întâmplă în Ucraina chiar acum, ci și crime teribile ale propriului popor”, a spus Joe Biden.

Joe Biden: Istoria ne privește

„Această tragedie ne amintește de miza acestui moment de a asigura finanțarea pentru ca Ucraina să poată continua să se apere împotriva atacului vicios și a crimelor de război ale lui Putin.

Știți, a existat un vot bipartizan în Senat care a trecut cu o majoritate covârșitoare în Senatul Statelor Unite pentru a finanța Ucraina. Istoria ne privește.

Eșecul de a sprijini Ucraina în acest moment critic nu va fi uitat niciodată. Este adevărat în paginile istoriei, chiar este. Este consecvent. Ceasul ticăie. Și acest lucru trebuie să se întâmple. Trebuie să ajutăm acum”, a mai spus Joe Biden.

Sursa foto: Twitter / President Biden

Citește și: Alexei Navalny a murit în închisoare la vârsta de 47 de ani. Roberta Metsola: „Rusia i-a luat libertatea și viața, dar nu și demnitatea”