Confidenţialitate

Preşedintele Joe Biden s-a întâlnit cu văduva şi cu fiica opozantului rus Alexei Navalnîi, pentru a-și exprima „condoleanțele față de pierderea lor devastatoare”

Preşedintele american Joe Biden s-a întâlnit ieri la San Francisco cu văduva şi fiica opozantului rus Alexei Navalnîi, care a murit vineri, 16 februarie, într-o închisoare aflată la aproximativ 65 de kilometri la nord de Cercul Arctic.

Anunțul a fost făcut de Casa Albă. În cadrul acestei întâlniri, care a fost ţinută departe de ochii presei, preşedintele american „şi-a exprimat sincerele condoleanţe”.

„Astăzi, m-am întâlnit cu Yulia și Dasha Navalnaya – oamenii dragi ai lui Alexei Navalnîi – pentru a-mi exprima condoleanțele față de pierderea lor devastatoare. Curajul lui Alexei va fi moștenit și va trăi în Yulia și în Dasha, dar și în nenumărați oameni din întreaga Rusie care luptă pentru democrație și drepturile umane”, a transmis Joe Biden pe platforma X.

Între timp, mama lui Alexei Navalnîi spune că autoritățile ruse i-au arătat trupul neînsuflețit al fiului său și fac presiuni asupra ei pentru o înmormântare secretă.

Statele Unite anunță vineri că vor impune noi sancțiuni asupra a peste 500 de entități care facilitează accesul Rusiei la bunurile pe care le dorește, a declarat secretarul adjunct al Trezoreriei americane, Wally Adeyemo, potrivit Reuters.

Casa Albă indicase în cursul zilei de joi că vineri vor fi anunţate sancţiuni „majore” împotriva Rusiei, ca răspuns la moartea opozantului rus Alexei Navalnîi, dar şi pentru a marca doi ani de când a început invazia Ucrainei.

Sursa foto: X / Joe Biden

Citește și: Mama lui Alexei Navalny spune că i s-a arătat trupul neînsuflețit al acestuia, dar autoritățile ruse fac presiuni pentru o înmormântare secretă | VIDEO