Confidenţialitate

JO 2020: România a suferit a patra înfrângere la baschet 3×3

Participantă în premieră la Jocurile Olimpice, naţionala feminină de baschet 3×3 a României a fost învinsă, luni, de reprezentativa Rusiei, scor 12-21, în penultima rundă din competiţie.

Punctele au fost marcate pentru România de Cuic (4), Mărginean (4) și Ursu (4).

Tricolorele au fost învinse de China (10-21), Japonia (8-20), Italia (14-22) şi SUA (11-22). Singura victorie a fost obţinută, luni, contra Mongoliei, scor 22-14.

În ultimul meci, România va întâlni, marţi, Franţa.

Primele două clasate se califică direct în semifinale, iar cele de pe locurile 3-6 joacă sferturi pentru încă două locuri calificante în penultima fază. Sferturile de finală sunt programate la 27 iulie, iar semifinalele.

Baschetul românesc a mai avut o singură reprezentare olimpică, la ediţia din 1952, când naţionala masculină a evoluat în turneul preliminar al JO de la Helsinki, ratând calificarea pe tabloul principal.

Disciplina baschet 3×3 apare pentru prima dată în programul olimpic la ediţia din acest an, de la Tokyo,.

Naţionala feminină a României se află printre cele opt participante.

România participă la JO de la Tokyo cu un lot 101 de sportivi la 17 discipline sportive (înot, atletism, canotaj, fotbal, gimnastică artistică, baschet 3×3, ciclism, lupte, tir sportiv, canoe, tenis de masă, box, scrimă, triatlon, judo, tir cu arcul şi tenis).