Confidenţialitate

JO 2020: Accidentat la genunchi, Roger Federer anunță că nu merge la Tokyo

Tenismanul elveţian Roger Federer (9 ATP) a anunţat marţi seara, pe contul său de Twitter, că nu va mai participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo (23 iulie – 8 august), din cauza unei accidentări la genunchi, scrie Reuters.

Elvețianul, care va împlini 40 de ani luna viitoare, a suferit două intervenţii chirurgicale la genunchi în 2020, care i-au impus o lungă perioadă de inactivitate competiţională.

”În timpul sezonului pe iarbă, din păcate am constatat iar probleme la genunchi şi trebuie să accept că nu voi putea fi prezent la JO de la Tokyo. Sunt foarte dezamăgit, deoarece a fost o onoare şi un punct culminant al carierei mele de fiecare dată când am reprezentat Elveţia. Am început deja reabilitarea în speranţa că voi putea juca la alte turnee care vor avea loc la finalul verii. Doresc mult succes echipei olimpice a Elveţiei”, a transmis Roger Federer.

Organizatorii niponi s-au confruntat cu retragerea unor nume grele, precum Rafael Nadal, Serena Williams, Simona Halep şi Dominic Thiem, iar Novak Djokovic este în dubiu.

În acest an,  Roger Federer a disputat patru turnee, după mai mult de un an de pauză din cauza a două operaţii suferite la genunchi.

Elveţianul, care făcuse din Wimbledon principalul său obiectiv din acest sezon, a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului de Mare Şlem din capitala britanică, fiind învins în trei seturi, 6-3, 7-6 (7/4), 6-0, de polonezul Hubert Hurkacz.