Jihadiştii Statului Islamic au revendicat atentatul terorist de la Manchester Arena

Jihadiştii Statului Islamic au revendicat marţi după-amiază atentatul terorist, care a zguduit noaptea trecută Manchester.

De asemenea, reprezentanţii grupării teroriste au precizat că nu este vorba de un atentat sinucigaş, ci de explozia unui dispozitiv plantat în incinta Manchester Arena, transmite Reuters.

”Un soldat al califatului a reuşit să planteze un dispozitiv explozibil la o întâlnire a cruciaţilor din oraşul Manchester”, se arată în declaraţia transmisă de jihadiştii Statului Islamic.

Un număr de 22 de persoane, inclusiv minori, şi-au pierdut viaţa, iar alte 59 au fost rănite, după ce o bombă a explodat noaptea trecută în incinta Manchester Arena, în timp ce mulţimile plecau de la un concert susţinut de cântăreaţa americană Ariana Grande.

De asemenea, autorităţile britanice au precizat că ar fi vorba de un atentat sinucigaş şi au identificat inclusiv un posibil atacator, potrivit unei declaraţii a premierului Theresa May.

Adepţii ISIS sărbătoreau de dimineaţă pe reţele de socializare, după explozia care a zguduit metropola Manchester..

Conturi afiliate grupării teroriste au folosit hashtaguri cu privire la explozie şi au postat mesaje prin care sărbătorea atentatul sângeros de la Manchester Arena.

De asemenea, unii utilizatori au îndemnat la comiterea unor atacuri asemănătoare în alte zone. Unele mesaje prezintă atentatul ca pe un act de răzbunare faţă bombardamentele coaliţiei Irak şi Siria.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS