Confidenţialitate

Stoltenberg, la București: „Putin eșuează în Ucraina”. De la Kiev, Zelenski spune că Rusia e capabilă doar de devastare

Reuniune NATO la București: Șeful alianței, Jens Stoltenberg, promite că ajutorul pentru Ucraina va fi sporit și continua atât timp cât va fi nevoie. Asigurările vin în contextul în care autoritățile de la Kiev au probleme cu penele masive de curent cauzate de bombardamentele rușilor. 

Miniștrii de Externe NATO se reunesc pentru două zile la București pentru a discuta despre sprijinul către Ucraina, inclusiv militar. E vorba de muniție și sisteme de apărare antiaeriană, dar și generatoare, combustibil și echipamente medicale.

„Președintele Putin eșuează în Ucraina. Răspunde cu mai multă brutalitate, atacând infrastructura de gaz, liniile electrice și încercând să îi priveze pe ucraineni de apă, electricitate, lumină și încălzire. Prin urmare, trebuie să sprijinim Ucraina. Ne vom întâlni cu ministrul de externe al Ucrainei, Kuleba, în această seară. De asemenea, ne vom întâlni mâine cu miniștrii de externe ai partenerilor noștri apropiați, Georgia, Moldova și Bosnia și Herțegovina, exprimându-le sprijinul nostru”, a declarat  Jens Stoltenberg, de la București.

De la Kiev, președintele ucrainean Volodimir Zelenski spune că Rusia este capabilă doar să distrugă, dar că țara sa va rezista:

„Rusia e capabilă doar de devastare. Asta este tot ceea ce lasă în urmă. Iar ceea ce fac acum împotriva Ucrainei este încercarea lor de a se răzbuna. De a se răzbuna pentru faptul că ucrainenii s-au apărat în mod repetat de ei. Ucraina nu va fi niciodată un loc pentru devastare.”

Foto: NATO

Citește și: Antony Blinken: SUA rămâne angajată în a sprijini eforturile României de a combate corupția | VIDEO