Confidenţialitate

Antony Blinken: SUA rămâne angajată în a sprijini eforturile României de a combate corupția | VIDEO

Bogdan Aurescu – ministrul Afacerilor Externe al României – și Antony Blinken – secretarul de stat al Statelor Unite ale Americii – au susținut o conferință de presă comună în România. Parteneriatul cu România este unul bazat pe valori comune, a spus Antony Blinken.

„Este un parteneriat care e susținut de relații robuste în domeniul energetic și de investiții. Este un parteneriat înrădăcinat în relații personale care se regăsesc de decenii. Este un parteneriat bazat pe valori comune, drept internațional, valori democratice, bazată pe statul de drept și SUA rămâne angajată în a sprijini eforturile României de a combate corupția”, a spus Antony Blinken.

„Țările noastre cooperează în operațiunile de la Marea Neagră. Rămânem uniți în fața războiului brutal al președintelui Vladimir Putin în Ucraina. Am intensificat asistența pentru securitate în Ucraina, am blocat motorul de economie al Rusiei, în timp ce președintele Putin bombarda infrastructuri civile. În toate aceste acțiuni, rolul României a fost esențial. România a înlesnit 5,8 milioane de tone de cereale din Uraina pentru a evita o criză de înfometare”, a adăugat Antony Blinken.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Bogdan Aurescu: Parteneriatul cu SUA este mai solid ca niciodată | VIDEO