Confidenţialitate

Jean-Claude Van Damme, la a 60-a aniversare

Pe numele său Jean-Claude Camille François Van Varenberg, actorul  Jean-ClaudeVan Damme, născut în Belgia, la Bruxelles, împlinește vârsta de 60 de ani.

Startul devenit celebru, graţie filmelor “Bloodsport”/”Sport sângeros”, 1988, “Cyborg”, 1989, “Kickboxer”, 1989, “Universal Soldier”/”Seria Soldatul universal”, 1992, şi altor filme de acţiune şi filme despre artele marţiale.

Succesul în cinema a fost precedat de o bogată carieră sportivă. Până la vârsta de 16 ani, Van Damme era membru al echipei naţionale belgiene de karate şi a participat activ la tot felul de competiţii.

În tinereţe, Van Damme a primit o centură neagră la karate şi titlul de Mr. Belgium, în 1978, pentru succesul său remarcabil înregistrat în culturism. Artistul a devenit celebru şi pentru faptul că a studiat coregrafie şi balet, o perioadă de cinci ani.

Chiar şi după ce fascinaţia publicului pentru filmele de acţiune a început să scadă, Van Damme a reuşit să găsească o bună utilizare pentru talentele sale şi în prezent continuă să interpreteze multe roluri principale în filme de diferite genur