Confidenţialitate

Jaqueline Cristian ratează titlul la Linz

Românca Jaqueline Cristian a fost învinsă dramatic de americanca Alison Riske, cu 2-6, 6-2, 7-5, vineri seara, în turneului WTA 250 de la Linz (Austria).

Jaqueline Cristian (100 WTA) s-a înclinat în prima sa finală WTA din carieră după două ore şi 24 de minute contra americancei Alison Riske (73 WTA).

Momentul psihologic al partidei s-a consumat la 5-4 în setul decisiv, la 30-30, pe serviciul americancei, când Cristian a greşit o lovitură în care părea că se află în avantaj, notează Agerpres.

Riske a egalat apoi (5-5) şi a făcut un break relativ uşor, după câteva erori ale româncei, iar apoi şi-a câştigat serviciul, setul (7-5) şi meciul.

Jaqueline Cristian a reuşit o performanţă remarcabilă la Linz, ajungând în finală din postura de ”lucky loser”, beneficiind şi de şansă, însă: mai întâi a reuşit să acceadă pe tabloul principal după retragerea Soranei Cîrstea (accidentată), apoi în optimi a profitat de abandonul suedezei Rebecca Peterson (accidentată) la scorul de 5-2, iar semifinala cu Simona Halep nu a mai disputat-o din cauza accidentării fostului lider mondial.

Cristian va primi un cec de 13.224 de euro şi 192 de puncte WTA pentru evoluţia sa la Linz, turneu dotat cu premii totale de 189.708 euro.