Confidenţialitate

Japonia: Taifunul Hagibis face victime

În Japonia, cel puțin o persoană și-a pierdut viața, iar alte patru au fost rănite din cauza intemperiilor generate de cel mai distrugător taifun din ultimele șase decenii. Peste un milion de oameni au primit ordine de evacuare. În plus, un cutremur cu magnitudinea de 5,7 pe Richter a avut loc sâmbătă după-amiază la est de Tokyo. Seismul nu include riscul producerii unui tsunami, anunta Agenţiei de Meteorologie Japoneză.

Mai multe case au suferit avarii semnificative. 20.000 de oameni au rămas deja fără electricitate. Mii de avioane nu pot zbura, iar trenurile de mare viteză care fac legătura între Tokyo și Osaka au fost suspendate. Plouă torențial de 24 de ore, oamenii au fost avertizati să rămână în case.

Însă, în unele zone cu risc mare, autoritățile municipale au emis avize de evacuare inclusiv in unele aflate în regiunea capitalei Japoniei, Tokyo.

Magazinele și fabricile au fost închise în mai multe zone ca măsură de precauție, iar organizatorii Cupei Mondiale de rugby au anunțat, joi, că două partide au fost anulate pe motive de siguranță, din cauza taifunului.

Duminica va avea loc și Marele Premiu al Japoniei, pe circuitul Suzuka. Organizatorii Formula 1 au anunțat că au anulat toate cursele de pregătire și calificare programate pentru astazi.
Meteorologii prognozează că în zona de coastă pacifică a insulei Honshu, cea mai populată din Japonia, se vor înregistra valuri înalte, care ar putea provoca inundații și alunecări de teren.