Jandarmii recomandă cetăţenilor să nu intre în conflict cu oamenii legii la mitingul diasporei

Jandarmeria anunţă măsuri de securitate înainte de protestul de vineri al diasporei organizat în Piata Victoriei. Va fi un miting împotriva Guvernului, la care mii de români care muncesc şi trăiesc în străinătate, au decis să vină şi să îşi strige nemulţumirile, chiar în faţa Palatului Victoria.

Nu se știe un număr oficial al jandarmilor care vor asigura mâine ordinea public la miting, pentru că vor fi suplimentați în funcție de numărul participanților.

Oamenii sunt sfătuiţi să se delimiteze de acţiuni violente, altfel riscă dosar penal, spune purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Bucureşti, Georgian Enache: „Recomandăm tuturor să se delimiteze cu fermitate de acest tip de afirmaţii care nu fac decât să crească riscul radicalizării la adresa forţelor de ordine, cu scopul de a obţine o reacţie”.

El a spus că în ultimele zile au fost lansate în spaţiul public mesaje şi ameninţări, îndemnuri explicite la ocuparea instituţiilor publice ale statului.

„Cu astfel de lucruri noi nu ne jucăm şi vom lua măsuri. Toţi cei care vor lansa astfel de mesaje de instigare vor răspunde şi vor avea consecinţele prevăzute de lege. Rolul Jandarmeriei nu este acela de a se confrunta, tocmai de aceea recomandăm tuturor să se delimiteze cu fermitate de acest tip de atitudini care nu sunt altceva decât incitări menite să crească riscul radicalizării împotriva forţelor de ordine, cu intenţia de a obţine o reacţie”, spune Jandarmeria.

În aceste zile am văzut cu toţii că au apărut o serie de mesaje şi afirmaţii în spaţiul public şi în mediul virtual, mesaje şi îndemnuri explicite la violenţă, la ură şi la intoleranţă. Totodată, am văzut şi am citit ameninţări cu moartea, cu vărsare de sânge la adresa jandarmilor care ar urma să asigure buna desfăşurare a protestului. Vreau să vă asigur că autorităţile nu vor tolera astfel de atitudini şi nu vor sta impasibile în faţa unor astfel de manifestări care sunt în afara cadrului legal”, a spus purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române, Marius Militaru.

Jandarmii recomandă cetăţenilor să nu intre în conflict cu oamenii legii pentru a nu genera tensiuni şi violenţe

Pentru că deocamdată nimeni nu își mai asumă responsabilitatea pentru mitingul de vineri, și cel mai probabil va fi unul ad- hoc, NU se știe ora la care începe protestul.

Mulți români au intrat deja în țară azi noapte și ar putea ajunge chiar în această seară în Piața Victoriei unde anunță că vor amenaja un cort.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române, Marius Militaru, subliniază totuși că mâine jandarmii vor încerca să păstreze ordinea publică astfel încât să NU fie dat peste cap traficul în oraș din cauza mitingului.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS