Confidenţialitate

Jandarmii neagă că i-au bruscat pe protestatarii de la Cotroceni

Sindicaliștii care au protestat miercuri, la Cotroceni, nu au fost bruscați de forțele de ordine, iar jandarmii nu primit ordine să acționeze într-un fel anume, spune Georgian Enache, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române:

Dezmințim în mod categoric și ferm informațiile conform cărora Jandarmeria au avut ordine ilegale sau ar fi abuzat de cei ce participau acolo. Acțiunea jandarmilor a avut drept scop desfășurarea adunării în condiții de siguranță și legalitate.

I-au bruscat jandarmii pe protestatari?

Sub nicio formă. Nu asta este intenția noastră.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Georgian Enache spune că jandarmii au intervenit pentru a verifica dacă unii manifestanți au venit cu obiecte interzise la proteste.

S-a făcut acel control corporal preventiv, pentru a preîntâmpina folosirea unor materiale interzise. Nu au fost aplicate sancțiuni contravenționale (…).

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Reamintim, aproape 100 de sindicaliști din poliție, apărare și ordine publică au protestat la Cotroceni față de decizia Guvernului de a îngheța sporurile pentru bugetari și a de elimina voucherele de vacanță.

La un moment dat, unii manifestanți au aruncat cu fumigene și i-au acuzat pe jandarmi că au primit ordine să îi bruscheze.

Foto: Inquam / George Călin