Confidenţialitate

Jandarmeria Bucureşti, după conflictul de la metrou cu ultrașii steliști: Ne-am dorit ca intervenţia să fie fermă și rapidă, pentru a proteja celelalte persoane

Jandarmeria Bucureşti a anunţat, vineri seara, că 30 de indivizi au fost duși la mai multe secţii de Poliţie în urma conflictului cu suporterii stelişti şi dinamovişti.

”Ne-am dorit ca intervenţia să fie fermă, rapidă şi cu maximă eficienţă pentru a proteja celelalte persoane care se aflau în zonă”, se precizează într-un comunicat.

”Întrucât existau informaţii că au asupra lor obiecte contondente, arme albe, ne-am dorit ca intervenţia să fie fermă, rapidă şi cu maximă eficienţă pentru a proteja celelalte persoane care se aflau în zonă”, au transmis reprezentanţii Jandarmeriei Bucureşti.

”A fost sesizat parchetul competent pentru ultraj, au fost întocmite acte premergătoare pentru infracţiunea de tulburarea liniştii publice şi au fost întocmite mai multe acte constatattoare pentru deţinerea de obiecte pirotehnice. Până în acest moment au fost aplicte şi 28 de sancţiuni contravenţionale”, adaugă comunicatul.

Jandarmii au anunţat că vor rămâne în zonă, pentru a preveni izbucnirea de conflicte între suporteri.

”Vreau să rămână foarte clar faptul că intervenţia rapidă şi fermă a avut ca scop restablirea rapidă a ordinii publice şi evitarea oricărui pericol pentru ceilalţi cetăţeni. Colegii mei vor rămâne în stare de alertă întrucât există în continuare mesaje prin care se intenţionează creare unor astfel de conflicte ntre suporterii celor două echipe”, au avertizat reprezentanţii Jandarmeriei.

Două grupuri de suporteri dinamovişti şi stelişti s-au strâns în faţa stadionului Dinamo, vineri, unde Dinamo II întâlneşte CSA Steaua din Liga 3.

În timpul unei încăierări, doi jandarmi au fost loviţi la staţia de metrou “Ştefan cel Mare”, determinând intervenția în forță a colegilor acestora.

Asociaţia Steliştilor 1947 susţine, vineri, într-o postare pe Facebook, că jandarmii au dat cu gaze lacrimogene în subternarul metroului şi a scos cu forţa suporterii, care au fost puşi la podea şi loviţi în timp ce erau jos.