Confidenţialitate

Jair Bolsonaro, fostul președinte brazilian, a avut certificat fals de vaccinare anti-COVID | AUDIO

Fostul preşedinte brazilian Jair Bolsonaro a beneficiat de un certificat „fals” de vaccinare împotriva COVID-19. Dezvăluirea a fost făcută în urma unei anchete derulate de Biroului Controlorului General al Braziliei, care recomandă, totuşi, închiderea cazului.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În urma anchetei s-au constatat neconcordanţe între documente ale Ministerului brazilian al Sănătăţii şi carnetul de vaccinare al lui Bolsonaro.

Concluzia este că vorbim despre o fraudă a sistemului de înregistrare a vaccinărilor împotriva COVID-19, au declarat reprezentanți ai Organismului de Control într-un comunicat. Certificatul de vaccinare împotriva COVID-19 de care a beneficiat fostul șef de stat este „fals”, se mai arată în document.

Totuși, recomandarea celor care au realizat ancheta este închiderea dosarului „din lipsa unor probe suficiente” pentru a-i găsi pe responsabili. Se întâmplă după ce s-a constatat că numeroşi fucnţionari puteau introduce date false, având acces la sistemul informatic de vaccinare.

În timpul mandatului său (2019-2022), liderul de extremă dreapta a criticat încontinuu vaccinurile anti-COVID-19, insistând că nu intenţionează să se imunizeze împotriva pandemiei care a făcut peste 700.000 de morţi în Brazilia. De altfel, ulterior el a recunoscut că nu s-a vaccinat, mai scrie AFP.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Jumătate din teritoriul Poloniei, rămas fără semnal GPS după ce Rusia a testat sistemele de război electronic din regiunea Kaliningrad | AUDIO