Confidenţialitate

Jacheta președintelui Zelenski, vândută la licitație cu 90.000 de lire sterline

O jachetă din fleece care îi aparține președintelui ucrainean Volodimir Zelenski s-a vândut cu 90.000 de lire sterline la Londra, la o licitație destinată strângerii de fonduri pentru Ucraina.

Haina kaki este cea în care Zelenski a făcut turul Kievului asediat, alături de premierul britanic Boris Johnson.

Prețul de pornire a fost de 50.000 de lire, scrie The Telegraph.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Premierul britanic a cerut oamenilor cu bani să liciteze peste acest barem pentru a strânge cât mai mulți bani destinați cauzei ucrainene.

Boris Johnson a adăugat că Marea Britanie își va intensifica eforturile pentru a ajuta Ucraina atât timp cât va fi nevoie :

„Sprijin Ucraina în această seară, prietenii mei, astfel încât marea capitală antică europeană Kiev să nu poată fi niciodată amenințată din nou și ca Ucraina să poată fi din nou întreagă și liberă.”

Licitația, care a fost organizată de Casa Christie’s în sediul ambasadei Ucrainei la Londra, a mai inclus și alte obiecte, inclusiv un cocoș din ceramică primit de premierul Johnson în timpul vizitei sale din 9 aprilie la  Borodianka, alături de Volodimir  Zelenski .

De asemenea, s-a mai licitat pentru un tur ghidat al Kievului, făcut de către primarul orașului, fostul campion la box la categoria grea Vitali Klitschko.

De la începutul războiului, presedintele ucrainean Volodimir Zelenski se îmbracă simplu și în culori apropiate de cele ale uniformei militare .

(sursa foto: Facebook)