Confidenţialitate

Iulian Iancu, prezentat de WikiLeaks ca fiind „omul Gazprom”, a fost numit de parlamentari în Comitetul de Reglementare al ANRE | AUDIO

Numire controversată la Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei. Aleșii l-au votat miercuri membru al Comitetului de Reglementare din ANRE pe Iulian Iancu. Numele acestuia a fost legat de un scandal privind relațiile sale cu anumite companii internaționale din energie.

Numele lui Iulian Iancu a fost asociat în urmă cu mai mulți ani, după dezvăluiri Wikileaks, de compania Gazprom, gigantul rus din domeniul energiei, notează Hotnews.

De altfel, Iulian Iancu a fost vehiculat de mai multe ori pentru funcții de ministru dar nu a fost acceptat din cauza acestor suspiciuni.

Dezbaterile din Parlament în momentul votului pentru numirea lui Iulian Iancu în Comitetul de Reglementare din ANRE au fost cu scandal.

Deputata USR Cristina Prună: „Domnule Ciolacu, mai țineți minte când nu-l susțineați în această funcție? Aveați dubii că ar fi potrivit”.

Iar fosta liberală Violeta Alexandru a afirmat că PNL a ajuns să accepte absolut orice din partea PSD: „Mă uit la liberali, Iulian Iancu, serios? Nu vă amintiți de 2018 și de legea off-shore, care a alungat toți investitorii decenți, serioși din România?”

A venit și replica de la Deputatul PSD Alfred Simonis care a vorbit mai mult despre ce se întâmplă pe piața energie și nu de numire:

„Păi cred că unii nu au jenă, primul-ministru al guvernului liberal, împreună cu USR care a liberalizat prețurile la energie și de aia au explodat prețurile la gaze, vine și ne vorbește de energie.”

În luna mai – Parlamentul a decis vacantarea unui post de membru în Comitetul de Reglementare după demisia lui Alexandru Stănescu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Foto: Facebook / Iulian Iancu