Iulian Chifu: Atacul iranian asupra bazelor americane nu înseamnă neapărat o escaladare a conflictului | AUDIO

Analistul Iulian Chifu spune că atacul iranian asupra bazelor americane nu înseamnă neapărat o escaladare a conflictului.

Dimpotrivă, acţiunea ar urmări mai degrabă transmiterea unui mesaj la nivel intern în Iran, ţară care s-a confruntat în ultima vreme cu proteste.

„Mesajul este, e adevărat, cu tonuri mai jos față de ce am văzut în ultimele zile – atac la Casă Albă, punerea unui preț pe capul președintelui Donald Trump… Sînt tonuri mai jos dar sînt în continuare belicoase. Ca acțiune, sîntem la un nivel de comunicare mai degrabă pentru piața internă, în Iran, decît a unei replici care putea fi date”, a spus Iulian Chifu, într-o declaraţie în Deşteptarea la Europa FM.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Analistul Iulian Chifu a mai spus că se aşteaptă de asemenea ca reacţia preşedintului american Donald Trump, prevăzută în această după-amiază, să nu fie una dură.

„S-ar putea să avem un discurs liniar, un discurs de dezescaladare, un discurs în care nu au fost victime, nu, și dacă vor exista atacuri asupra cetățenilor americani, vom riposta foarte puternic. Sau am putea să avem un discurs mai dur-nu mă aștept la această variantă-de tipul am fost atacați, în momentul de față vom ataca Iranul sau va exista o replică”, a spus Iulian Chifu la Europa FM.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS