Confidenţialitate

Iulia Scântei și Bogdan Licu, numiți judecători la CCR pentru 9 ani. Cei doi își vor prelua mandatele pe 10 iunie | AUDIO

Parlamentarii au decis astăzi pe cine vor trimite judecători la Curtea Constituțională a României, timp de nouă ani. Partenerii de coaliție PNL și PSD și-au împărțit, practic, cele două locuri vacante de la CCR. Candidații susținuți de cele două partide au obținut majoritatea voturilor din Senat și Camera Deputaților.

Bogdan Licu, propunerea PSD-ului, va ocupa un mandat de judecător constituțional cu votul deputaților, iar Iulia Scântei, propusă de liberali, își va lua în primire mandatul de la CCR cu votul senatorilor.

Pe data de 9 iunie îi expiră mandatul lui Valer Dorneanu, actualul președintele Curții Constituționale. El a fost numit în 2013 de către Camera Deputaților. În locul său, deputații l-au votat acum pe Bogdan Licu.

Candidatul PSD, Bogdan Licu, a obținut nota 5 la examenul de licență la Drept Penal

Propunerea controversată a lui Bogdan Licu a aparținut PSD. Jurnalista Emilia Șercan a dezvăluit că teza de doctorat a lui Bogdan Licu este plagită, acuzație pe care a negat-o. Totuși, acesta a renunțat la titlul de doctor. De asemenea, Licu a obținut nota 5 în exemenul de licență la Drept Penal.

Iulia Scântei, candidata PNL, o va înlocui pe Mona Pivniceru

Iulia Scântei, susținută de PNL, a obținut majoritatea voturilor din partea senatorilor și astfel va ocupa pentru nouă ani un mandat de judecător constituțional. O va înlocui pe Mona Pivniceru al cărei mandat expiră.

Tot în luna iunie expiră și mandatul lui Daniel Morar, numit de președinție. Adiministrația prezidențială trebuie să facă, de asemenea, o numire. Numele cel mai vehiculat este cel al consilierei lui Iohannis pe probleme constituționale, Mihaela Ciochină.

Noii judecători își vor prelua mandatele pe 10 iunie.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea / George Călin

Citește și: Senatorii care fac scandal în plen riscă să li se taie jumătate din indemnizaţie și să rămână fără mașină de serviciu | AUDIO

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.