Confidenţialitate

Bogdan Licu, votat judecător la Curtea Constituțională, cu 208 voturi „pentru”

Vot la această oră în Camera Deputaților pentru alegerea unui nou judecător la Curtea Constituțională, după ce mandatul actualului președinte al Curții, Valer Dorneanu s-a încheiat. Candidatul PSD, Bogdan Licu, a fost votat cu 208 voturi „pentru”.

UPDATE 13:41 Bogdan Licu a fost votat în Camera Deputaților cu 208 voturi „pentru”

Candidatul propus de PSD a primit 208 voturi pentru în Camera Deputaților. Danileț a primit 59 de voturi „pentru” și 242 „contra”.

Știrea inițială

Pentru locul rămas liber au candidat Bogdan Licu, propus de PSD, Cristi Danileț, propus de USR și Ioan Sabău-Pop din partea AUR. Procurorul Bogdan Licu le-a vorbit parlamentarilor despre experianța sa în magistratură: „Am o vechime de peste 25 de ani în magistratură. Am parcurs aproape toate etapele profesionale în cadrul Ministerului Public, de la procuror cu funcție de execuție la prim-adjunct al procurorului general. Și sunt pregătit să preiau mandatul de judecător la Curtea Constituțională. Este o mare onoare și o mare responsabilitate”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Cristi Danițel: Nu ridicați plagiatul la nivel de valoare constituțională

Judecătorul Cristi Danileț abia a fost lăsat să se prezinte. Unii deputați l-au întrebat despre cursurile de karate pe care le-a făcut. Cristi Danileț a amintit că persoana propusă de PSD pentru funcția de judecător la CRR a copiat, în teza de doctorat chiar din lucrările sale:

„Am experiență în magistratură de 23 de ani. Am intrat la Facultatea de Drept de la Iași – Alexandru Ioan Cuza – unde am urmat cursuri de zi. Am terminat facultatea cu media 9.82 și am obținut licența cu media 9.33. Karate am învățat în timpul liceului și al Facultății de Drept. Închei spunându-vă atât: unul dintre contracandidați mi-a plagiat una dintre lucrările științifice. Nu ridicați plagiatul la nivel de valoare constituțională”, a spus Cristi Danileț.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Stelian Ion, reproșuri grave la adresa PSD

Deputatul USR, Stelian Ion le-a reproșat celor de la PSD că au propus un candidat care nu îndeplinește condițiile legale pentru a ocupa funcția de judecător CCR.

„Aveți de ales, stimați colegi, între original și copie. Între original și plagiat. Un candidat din partea PSD care a avut rezultate la școală submediocre, la bacalaureat nota 5 la limba română; ulterior, la o facultate obscură care nu era acreditată – note foarte mici, inclusiv la Drept Penal. Nu mai vorbesc de diploma de licență care lipsește din dosarul de candidatură. Echivalează foarte clar o neîndeplinire a condițiilor legale”, a spus Stelian Ion.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Acuzat că a plagiat în teza sa de doctorat coordonată de Gabriel Oprea la Academia SRI, Bogdan Licu a câștigat în instanță dreptul de a renunța la titlul de doctor.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Citește și: Senatorii care fac scandal în plen riscă să li se taie jumătate din indemnizaţie și să rămână fără mașină de serviciu | AUDIO