Confidenţialitate

Iași: Iţele politice ale unui schimb de teren cercetat acum de procurorii DNA

DNA București a descins joi la Primăria Iași, dar și în alte 10 locații din județ, în cauză fiind vorba despre fapte de corupție din sectorul urbanistic.

Mai exact, se cercetează cum a fost posibil ca Primăria Iași să cedeze un teren de peste 3000 de metri pătrați în schimbul unuia cu 50% mai mic.

În spate ar fi o firmă a cărui patroni sunt apropiați ai fostului lider PNL, Costel Alexe – transmite corespondenta Europa FM, Silvia Craus.

Procuroriii DNA București nu au dat foarte multe informații cu privire la subiectul percheziției din această dimineață, de la Primăria Iași.

Aceștia au comunicat că se efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție.

“S-a mai titrat și anul trecut pe marginea acestui subiect, mai mult pe o chestiune internă pornită de la o reclamație care vizează printre altele, pentru că vâd că e și anul 2005, și schimbul de terenuri pentru extinderea Cimitirului Eternitatea”, a declarat Mihai Chirica, primarul Iașului.

Surse judicare au confirmat că în dosar ar fi vorba despre un schimb de terenuri realizat între Primăria Iași și o firmă privată, în 2019.

În urma schimbului, Primăria a preluat 1300 mp, cedând o suprafață de 3400 mp.

Totul a fost posibil cu votul consilierilor locali liberali.

Potrivit unor surse politice, patronii firmei favorizate ar fi apropiați ai fostului șef al PNL Iași, Costel Alexe.