Confidenţialitate

Italienii au celebrat în stradă triumful de la EURO 2020 | VIDEO

Scene de bucurie au fost consemnate în toată Italia după cucerirea trofelui EURO 2020 în finala contra Angliei, scor 3-2, după loviturile de departajare.

Fanii Squadra Azzurra au dat startul petrecerilor de stradă în toată Peninsula imediat după loviturile de pedeapsă.

“Sunt atât de fericit! Suntem campioni la EURO, voi sărbători toată noaptea, voi sărbători toată noaptea!”, a declarat Beatrice Mattioli, locuitoare a capitalei Roma, pentru Reuters.

Zona fanilor din Piazza del Popolo din oraș a reflectat emoțiile serii, de la liniștea uimită de după golul rapid al Angliei până la exaltarea egalului și apoi la sărbătoarea de după loviturile de penalizare pe care unii abia au putut să le urmărească din cauza emoțiilor.

Focuri de artificii și torțe au explodat, steagurile italiene au umplut cerul și bucuria a revenit într-o țară care avea mare nevoie de așa ceva. După iadul pandemiei, raiul fotbalistic a readus zâmbetele oamenilor.

Vedeta a ceea ce ei numesc un miracol este Roberto Mancini, transformând o echipă națională din rușinea de a nu reuși să se califice la ultima Cupă Mondială într-o echipă neînvinsă acum în 34 de jocuri.

Italia a câștigat cel dintâi titlu european de fotbal din 1968 încoace.

Victoria a fost salutată de presa sportivă europeană.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Andrei Paleu

Anglia a jucat doar a doua sa finală majoră, după cea a Cupei Mondiale din 1966, pe care a reuşit să o câştige pe teren propriu, cu 4-2, după prelungiri.