Confidenţialitate

Italia: Un copil i-a scris premierului Conte, pentru a fi sigur că Moș Crăciun va veni în ciuda restricțiilor

Un băiat de 5 ani i-a trimis o scrisoare premierului italian, Giuseppe Conte, îngrijorat că, anul acesta, Moș Crăciun nu va mai putea ajunge la el, având în vedere restricțiile impuse din cauza pandemiei de coronavirus.

Băiatul i-a cerut premierului să-i dea o certificare specială lui Moș Crăciun, astfel încât acesta să poate ieși din casă și să ajungă cu daruri la cei mici.

În scrisoarea adresată lui Giuseppe Conte, Tomasso, în vârstă de 5 ani îl întreabă pe premierul italian dacă poate face o excepție în cazul lui Moș Crăciun astfel încât acesta să poată livrea cadourile.

‘’Știu că Moș Crăciun este bătrân și este periculos să intri în case, dar este bun și cu siguranță va purta o mască pentru a se proteja’’, a scris băiatul. El i-a promis premierului italian că, pe lângă lapte cald și biscuiți, îi va lăsa Moșului sub brad și un dezinfectant.

Mama lui a avut grijă ca scrisoarea să ajungă prin e-mail la Guvern.

Premierul Giuseppe Conte i-a răspuns băiatului că Moș Crăciun are deja o autocertificare internațională și poate călători în toată lumea, fără limite.

În plus, folosește mereu mască și păstrează distanța pentru a se proteja pe el și pe ceilalți. Premierul precizează că a aflat că biatul l-a rugat pe  Moș Crăciun să elimine coronavirusul.

‘’Nu risipi ocazia de a cere un cadou în plus. De alungarea coronavirusului ne ocupăm noi, adulții”, a promis premierul.

Mama lui Tomasso a povestit pentru cotidianul Il Cittadono că, în momentul în care îi citea acest pasaj, băiatul a exclamat:  Daaa! de bucurie.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Florentina Mihăiță