Confidenţialitate

Italia: Un autocar cu 56 de români s-a răsturnat pe Autostrada 13 Bologna – Padova. Șapte persoane au fost rănite

7 români au fost răniți, între care 3 copii, în accidentul de autocar produs luni în Italia, în zona oraşului Padova.  Cu toții au fost transportaţi la spitale din apropiere, pentru a primi îngrijiri medicale de specialitate.

În autocar erau 56 de cetățeni români, iar în urma accidentului 7 dintre ei au fost răniți, dar rănile nu le pun viața în pericol, a anunțat aseară Ministerul de Externe de la București.

Autocarul a plecat din Roma cu destinația România când s-a răsturnat pe Autostrada 13 Bologna – Padova.

MAE precizează că firma de transport proprietară a autocarului implicat în accident îi va aduce pe ceilalți români acasă.

„În acest context, reprezentanții misiunii diplomatice și ai oficiului consular au întreprins demersuri pe lângă autoritățile italiene, în regim de urgență, pentru a obține informații referitoare la cetățenia, identitatea, starea de sănătate a victimelor, precum și la circumstanțele producerii accidentului rutier.

Totodată, un reprezentant al Consulatului General al României la Trieste s-a deplasat la Padova și se află în contact cu autoritățile competente (poliție, spitale etc.), în vederea obținerii unor detalii suplimentare despre accident și pentru a acorda asistența consulară specifică în astfel de situații”, a transmis MAE.

Autorităţile italiene încearcă să afle cum s-a produs accidentul.

Foto: Captură ilgazzettino.it

Citește și: Tentativă de evadare ca în filme: Un tânăr de 20 de ani ar fi încercat să scape din arestul Poliției Capitalei spărgând un perete din celulă | AUDIO