Confidenţialitate

Italia: Trei persoane au fost reținute, după accidentul de telecabină produs în apropiere de lacul Maggiore

Cei reținuți sunt șefii firmei de transport cu telecabina. 14 oameni au murit după ce telecabina s-a prăbușit. Există un singur supraviețuitor, un copil, aflat la Terapie Intensivă, pe care doctorii încearcă să îl trezească.

Procurorii arată că s-ar fi „umblat” la sistemul de frânare iar oprirea de urgență nu a fost posibilă.

Cei trei reținuți în urma tragediei de duminică din Piemont sunt proprietarul firmei care operează instalaţia de teleferic, directorul companiei şi şeful serviciului operativ. Ar putea fi acuzaţi de omucidere, distrugere şi vătămare corporală.

Procurorii spun că ar fi modificat sistemul de frânare de urgenţă al instalaţiei pentru a evita întreruperile şi întârzierile. Un dispozitiv care dezactiva frâna de urgenţă nu a fost înlăturat, ceea a făcut ca sistemul de frânare de urgenţă să nu funcţioneze în momentul în care cablul s-a rupt.

14 oameni au murit în accidentul din zona Lacului Maggiore. Presa din Italia trece în revistă povestea pasagerilor ale căror vieți au fost curmate.

Telecabina de pe linia Stresa-Alpino Mottarone s-a prăbușit în pădure.

Imaginile examinate de procuratură arată cum un cablu se rupe şi cabina începe să alunece înapoi spre vale, iar câţiva dintre cei 15 turişti cad.

Singurul supravieţuitor este un băieţel de 5 ani, Eitan, care şi-a pierdut în accident părinții, un frate mai mic şi străbunicii din partea mamei. Acum este internat la Terapie Intensivă.

 „A petrecut o noapte liniștită și este stabil. Acest lucru a determinat medicii să înceapă procesul de trezire a copilului, care constă în reducerea medicamentelor”,  a transmis echipa de doctori. Însă, medicii spun că au un „optimism precaut”.

  • Iorgu Ianuși

Foto: Twitter/Corpo Nazionale Soccorso Alpino e Speleologico