Confidenţialitate

Italia renunță la masca de protecție în spațiile publice deschise | AUDIO

De vineri, masca medicală nu mai tebuie purtată în aer liber în Italia, iar de la 1 aprilie nici în interiorul clădirilor.

Guvernul de la Roma a pregătit pachetul de „revenire la viața de dinainte de pandemie”, iar utilizarea pașaportului verde ar putea fi redusă cât mai mult.

De vineri, Italia reduce utilizarea măștilor în aer liber. Populația e îndemnată să le poarte, în continuare, în buzunar sau geantă, pentru că masca e necesară și afară când se formează aglomerație, și tot timpul în interior. Se va renunța cu totul la ea de la 1 aprilie, spune ministrul Sănătății.

Stadioanele se pregătesc să intre într-o nouă fază: de 1 martie pot primi spectatori până la 75% din capacitate.

Când competițiile se desfășoară în săli de sport și polivalente, publicul are acces pe 60% din spațiu.

În privința „Green pass”, care a provocat numeroase proteste, pașaportul verde necesar la muncă și care face posibil accesul în mai multe zone publice, utilizarea lui poate fi redusă după 31 martie, spune ministrul Sănătății, pe măsură ce vaccinarea cu doza 3 va spori.

Acum Italia are 48 de milioane de vaccinați cu dozele 1 și 2 iar 35 de milioane au făcut și doza 3.

Oficialul a mai explicat că, dacă se vaccinează cu doza 3 și diferența de 13 milioane, se poate ajunge la reducerea rolului „Green pass”.

Starea de urgență ar urma să expire la 31 martie și rămâne de văzut cu ce măsuri va fi înlocuită.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autor: Iorgu Ianuși

Sursa foto: Unsplash / Claudio Hirschberger

Citește și: Profesorul Răzvan Cherecheș: Din aprilie, mai, categoric vom reveni la normal. Nu vă infectați inteționat cu Omicron | AUDIO