Confidenţialitate

Italia: Oficialii unei localități oferă recompensă de 1000 de euro familiilor care aleg incinerarea pentru rudele decedate | AUDIO

O localitate din Italia dă 1000 de euro familiilor care aleg să își incinereze rudele decedate. Măsura mai puțin obișnuită vine după ce cimitirul local a devenit arhiplin.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În localitatea Tropea din regiunea Calabria, administrația locală va acorda 1000 de euro familiilor care incinerează rudele decedate, în loc să le îngroape în cimitirul local, devenit aproape neîncăpător.

Ca să beneficieze de acest stimulent, rudele trebuie să depună o cerere la primărie, însoțită de documentele de incinerare. Doar localnicii din Tropea pot primi cei 1000 de euro- scrie Corriere della Sera.

Jurnaliștii italieni au descoperit că, în urmă cu câțiva ani, oamenii erau uneori nevoiți să dea mită pentru a-și îngropa apropiații. Îngrijitorul de atunci a eliberat locuri în care se aflau mai ales persoane date dispărute.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Spania. 30 de grade Celsius la final de ianuarie 2024, cea mai ridicată temperatură pentru această perioadă de când se fac măsurători | AUDIO