Confidenţialitate

Italia: Premierul Conte a anunțat ce restricții vor intra în vigoare de sărbători | AUDIO

În Italia, au fost anunțate restricții dure pentru perioada sărbătorilor de iarnă.

Astfel, din 24 decembrie până pe 6 ianuarie, populaţia va trebui să stea acasă, fiind permise doar deplasările legate de muncă, sănătate sau treburi urgente.

Barurile și restaurantele vor fi închise, în timp ce supermarketurile, magazinele cu produsele de primă necesitate, farmaciile și parafarmaciile, saloanele de coafură vor rămâne deschise.

Slujbele se pot desfășura până la ora 22:00, a spus premierul italian Giussepe Conte:

Puteți primi în case până la două persoane cu care nu trăiți împreună, cu copiii lor, dacă au sub 14 ani. Este o măsură pe care am conceput-o pentru a permite acel minim de socializare potrivită acestei perioade.

Totodată, premierul italian a promis un pachet de ajutor economic de 645 milioane de euro pentru barurile şi restaurantele afectate de închiderea sectorului HoReCa.

Restricțiile vor fi relaxate între 28 și 30 decembrie, dar și pe 4 ianuarie. În aceste zile, magazinele pot rămâne deschise până la ora 21:00, iar oamenii se pot deplasa fără certificat.

În ce privește școlile, autoritățile lucrează pentru redeschiderea acestora pe 7 ianuarie. Școala nu este focar, „dar trebuie să lucrăm la ceea ce există în jurul școlii, începând cu transportul” a adăugat premierul italian Giussepe Conte.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Sonia Teodoriu