Confidenţialitate

București: Mandate de arestare pentru fals în acte într-un dosar privind vaccinarea anticovid

Polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București au pus în aplicare 5 de mandate de percheziție domiciliară, pe raza Municipiului București , într-un dosar in care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals informatic.

10 martori urmează să fie audiați și vor fi aduși 168 de suspecți.

În luna august 2021, polițiști din cadrul Politiei Sectorului 2 – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice au demarat cercetările.

Mai mulți funcționari publici, detașați la centrul de vaccinare Neghiniță, din sectorul 2, ar fi modificat, fără drept, date informatice implementate în evidența persoanelor vaccinate, rezultând astfel date ce nu ar corespunde adevărului, respectiv ar fi fost înlocuite datele persoanelor vaccinate împotriva Covid 19, cu ale unor persoane care nu au fost vaccinate în realitate, având ca scop obținerea frauduloasă a documentelor care să ateste vaccinarea.

Centrul de vaccinare Neghiniță s-a închis temporar.  Parchetul, împreună cu Poliția, au descins azi la prima oră pentru a ridica probele de la fața locului, scrie pe Facebook primarul sectorului 2, Radu Mihaiu. Personalul medical va fi schimbat.

Toate persoanele programate ala centrul Neghiniță vor fi redirecționate către celelalte centre de vaccinare. La Cora Pantelimon a fost suplimentat un nou flux. La Piața Obor vor fi  zilele acestea încă două fluxuri.


Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2.