Confidenţialitate

O rețea de trafic de cocaină a mafiei calabreze ‘Ndrangheta, destructurată de polițiștii care au decriptat codul de comunicare

O reţea de trafic de cocaină condusă de mafia calabreză ‘Ndrangheta a fost destructurată după ce polițiștii italieni au reușit să decripteze modul în care membrii acesteia comunicau între ei.

Polițiștii anchetau activitatea grupării de mai bine de 4 ani. Au descoperit că traficanții comunicau prin intermediul unui cod ce asocia numere și litere ale alfabetului, fără spații sau semne de punctuație.

Traficanții utilizau cartele SIM germane și comunicau exclusiv prin sms pentru ca vocile să nu poată fi identificate. Potrivit anchetatorilor traficanții transportau cantități uriașe de cocaină din Europa de Nord și Spania până în Italia și Malta, pe apă sau la bordul unor mașini. Clanurile din Gioia Tauro și Rosarno din Calabria aveau furnizori din America de Sud.

Aproape 400 de polițiști au făcut raiduri în întreaga țară iar 57 de suspecți au fost arestați. Bunurile confiscate se apropie de 4 milioane de euro. ‘Ndrangheta calabreză este cea mai puternică mafie italiană după ce a depăşit Cosa Nostra din Sicilia şi Camorra din Napoli.