Italia: Cutremur pe insula Ischia; doi morți și cel puțin 25 de răniți

Un cutremur cu magnitudinea 4,0 a lovit luni seară Insula Ischia. Doi oameni si-au pierdut viata și alte cel puțin 25 de persoane au fost rănite, dintre care 2 sunt in stare grava, scrie Corriere della Sera. Alte nouă persoane sunt date dispărute.

Mai multe clădiri au fost afectate.

Două femei au murit la Casamicciola, în nordul micuței insule turistice, potrivit Corriere della Sera .

Cu puțin după miezul nopții, protecția civilă a anunțat că un cuplu a fost scos în viață de sub dărâmături și că echipele de prim-ajutor depuneau eforturi pentru a salva trei copii în viață.

Seismul a avut loc în timp ce Italia se pregătește să comemoreze joi un an de la tragedia soldată cu 299 de morți la Amatrice și comunele învecinate din centrul țării. În octombrie 2016 și ianuarie 2017, alte trei cutremure au devastat aceeași regiune.

La Ischia, cutremurul s-a produs la ora 20.57, cu epicentrul situat la o adâncime de 10 kilometri la nord-vest de insulă. Evaluat inițial la magnitudinea 3,6 de Institutul național de geofizică, seismul a fost revizuit la 4,0 în cursul serii.

Unicul spital de pe insulă a fost lovit de mișcarea telurică și parțial evacuat, dar o structură provizorie a fost amplasată pentru a-i primi pe răniți.

Mai multe zone ale insulei au rămas fără curent electric.

Mai multi voluntari ai Crucii Roșii ajută autoritățile.

Insula Ischia are aproape 50.000 de locuitori și este foarte vizitată de turiști.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS