Italia a depășit China la numărul de decese

Italia anunță  427 de noi cazuri mortale de Covid-19.  În total, numărul deceselor a ajuns la 3.405 de la începutul epidemiei în Peninsulă.

Au fost confirmate doar astăzi 5.322 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus, numărul total fiind de 41.035. La terapie intensivă se află 2.498 de persoane din toată țara, 1006 fiind doar în regiunea Lombardia. Această regiune a înregistrat doar astăzi 209 decese. Există însă și o urmă de speranță în Italia: 415 pacienți s-au vindecat de cornaviroză, numărul total ajungând astfel la 4.440.

În China s-au înregistrat 3.245 de decese. În Iran, Covid-19 a ucis 1.284 de persoane. Republica islamică este urmată în acest clasament sumbru de Spania (803), Franța (264), SUA (161), Coreea de Sud (91) și Germania (43).

În România, până joi, s-au înregistrat 277 de infectări cu noul coronavirus. Bilanțul este în creștere cu 17 cazuri. 25 de pacienți s-au vindecat și au fost externați.

Între timp, preşedintele Parlamentului European (PE), David Sassoli, a convocat pentru 26 martie o sesiune plenară extraordinară a legislativului european pentru aprobarea unor măsuri europene împotriva pandemiei de coronavirus.

Această sesiune a fost decisă în urma unei videoconferinţe cu liderii grupurilor politice din PE şi va fi prima la care se va folosi sistemul de vot la distanţă.

”Este o perioadă dificilă. Dorim să fim aproape de familiile care i-au pierdut pe cei dragi, de cei care sunt bolnavi şi de compatrioţii europeni care trec printr-un moment de mare teamă. Trebuie să ne folosim toate energiile şi să apelăm la responsabilitatea fiecăruia. Europa va reuşi numai dacă suntem uniţi, curajoşi şi solidari”, menţionează David Sassoli în declaraţia prin care a anunţat sesiunea din 26 martie.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS