Confidenţialitate

ISU Cluj, deficitar la autospeciale pentru stingerea incendiilor. Cea mai veche are 40 de ani

ISU Cluj este deficitar la autospeciale cu apă și spumă pentru stingerea incendiilor. Șeful instituției spune că cea mai veche dintre mașini are 40 de ani, iar acest lucru face ca intervențiile pentru stingerea incendiilor din județ să fie dificile.

Ion Moldovan, a declarat, într-o conferință de presă, că Detașamentul Cluj-Napoca avea anii trecuți 6-7 autospeciale cu apă și spumă, iar numărul lor s-a redus, în prezent, la jumătate.

„Dacă parcul de ambulanțe SMURD al ISU Cluj este nou, stăm foarte prost la autospecialele cu apă și spumă, unde suntem deficitari. Avem mașini vechi, uzate și apar probleme, iar dacă sunt intervenții mai dificile și mai mari de stingere a incendiilor în județ, facem mișcări de forțe ca să ne putem desfășura activitatea, trimitem și din alte localități. Cea mai veche autospecială cu apă și spumă aflată în funcțiune datează din anul 1980 și este în Huedin. Detașamentul Cluj-Napoca avea anii trecuți 6-7 astfel de autospeciale, acum are trei. E foarte greu, ne-ar trebui mai multe”, a spus șeful ISU Cluj.

Ion Moldovan a subliniat că ISU Cluj a făcut demersuri pentru a primi mai multe autospeciale cu apă și spumă și speră să ajungă 9 astfel de mașini în perioada următoare, care ar acoperi toate intervențiile în condiții foarte bune.

ISU Cluj a avut anul trecut un număr total de 17.307 intervenții, cu peste 8,5% mai multe decât în 2018.