Confidenţialitate

Istoria Revoluției din 1989 ar putea fi studiată de elevii de liceu. Materia a fost inclusă într-un proiect de lege

„Istoria Revoluţiei din 1989 şi a schimbării de regim din România” va fi studiată la liceu. Deputaţii au adoptat propunerea legislativă care modifica legea Educației si introduce aceasta disciplină în programa școalară.

Materia va fi studiată la decizia fiecărei şcoli în parte și va avea caracter opţional.

Până la începutul anului şcolar 2023-2024, Ministerul Educaţiei va emite ordinul de ministru cuprinzând decizia de introducere a disciplinei, dar şi cu privire la programa şcolară, manualele, materialele didactice şi metodologiile după care va fi predată „Istoria Revoluţiei din 1989”.

Aceste materiale vor fi elaborate în urma consultărilor cu reprezentanţi ai organizaţiilor de revoluţionari din Bucuresti și Timișoara și cu reprezentanţi ai Institutului Revoluţiei Române din Decembrie 1989.

Cadrele didactice care vor preda despre evenimentele de acum 33 de ani se pot pregăti şi perfecţiona în cadrul cursurilor universitare specializate, mai prevede proiectul de lege.

Camera Deputaţilor este prima cameră sesizată în cazul acestui proiect de lege, care urmează să primească şi votul Senatului.