Confidenţialitate

Israelul relaxează o parte din restricțiile de călătorie | AUDIO

Israelul ridică o parte din restricţiile de călătorie în străinătate pentru cetăţenii săi. Măsura a intrat în vigoare azi noapte. Iar de duminică, cei care vin din țări desemnate de Israel în categoria „portocalie” vor putea intra pe teritoriul statului evreu cu anumite condiții. Decizia reprezintă o schimbare importantă după interdicţia impusă cetăţenilor străini la finalul lunii noiembrie ca reacţie la răspândirea variantei Omicron.

Autoritățile din Israel au decis o relaxare a restricțiilor de călătorie în pofida unei creşteri semnificative a contaminărilor legată de varianta foarte contagioasă Omicron.

Ministerul Sănătăţii recomandă retragerea de pe lista roşie a tuturor ţărilor”, spre care le-a fost interzis israelienilor să călătorească, arată oficialii, într-un comunicat.

Măsura vizează în total opt ţări. Pe lângă Statele Unite, Regatul Unit, Emiratele Arabe Unite, Etiopia, Tanzania, Mexic, Elveţia şi Turcia vor fi, de asemenea, retrase de pe această listă, care număra aproape 70 de ţări în urmă cu o lună.

La începutul săptămânii guvernul israelian a anunţat şi redeschiderea graniţelor pentru cetăţenii străini vaccinaţi, închise din noiembrie anul trecut.

De duminica aceasta, călătorii din 199 de ţări desemnate de Israel în categoria „portocalie” vor putea intra în țară, dar vor fi obligați să facă dovada vaccinării sau trecerii prin boală. În plus, ei vor trebui să prezinte rezultatul unui test PCR negativ înainte şi după sosirea în Israel. Lista include Australia, Italia şi Irlanda.

Sursa foto: Unsplash / Shai Pal

Citește și: Filipine: Peședintele țării a ordonat arestarea persoanelor nevaccinate dacă acestea ies din casă | AUDIO

Autor: Ioana Brustur Căpitanu

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.