Confidenţialitate

Filipine: Președintele țării a ordonat arestarea persoanelor nevaccinate dacă acestea ies din casă | AUDIO

În Filipine, președintele țării a ordonat ca persoanele nevaccinate anti-COVID să fie arestate dacă ies din casă. Măsura a fost anunțată în contextul în care Filipine înregistrează o creștere a numărului de îmbolnăviri, după sărbătorile de iarnă.

Ordinul semnat de președintele filipinez Rodrigo Duterte prevede că liderii comunităților din întreaga țară trebuie să îi caute pe cei nevaccinați anti-COVID și să le ceară, pur și simplu, să nu iasă din casă.

Dacă nu respectă această interdicție, vor fi reținuți, iar dacă devin recalcitranți, vor fi arestați. Directiva este valabilă la nivel național, în condițiile în care țara se confruntă cu o lipsă a vaccinurilor anti-COVID și cu o creștere a numărului de îmbolnăviri, din cauza mobilității populației în perioada sărbătorilor de iarnă.

De altfel, în zona Capitalei Manila, încă din 3 ianuarie, a fost ridicat nivelul de alertă iar autoritățile locale au impus deja restricții privind deplasarea persoanelor nevaccinate. Lor li se permite să-și părăsească locuințele doar în caz de urgență sau pentru achiziția de bunuri esențiale.

Sursa foto: Unsplash / Erik Mclean

Citește și: Vaccinarea copiilor între 5 și 11 ani începe după ce ajung dozele de vaccin anti-COVID | AUDIO

Autor: Florentina Mihăiță

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.