Confidenţialitate

Război Israel-Hamas: Mai multe lovituri aeriene israeliene, lansate azi-noapte la Rafah, un oraş din Fâşia Gaza. Au fost înregistrate zeci de decese | AUDIO

Mai multe lovituri aeriene israeliene au fost lansate azi-noapte la Rafah, un oraş din Fâşia Gaza, aflat la frontiera cu Egiptul. Au fost înregistrate zeci de morți. 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

52 de decese – este bilanţul prezentat de Ministerul Sănătăţii din enclavă, controlat de mișcarea islamistă Hamas, aflat la putere în Gaza, relatează AFP.

Comunitatea internaţională şi-a exprimat îngrijorarea după ce, săptămâna trecută, premierul israelian Benjamin Netanyahu a ordonat armatei să „pregătească” o ofensivă la Rafah, ultimul refugiu pentru persoanele strămutate din cauza războiului din Fâşia Gaza.

Hamas a avertizat în weekend că o ofensivă asupra acestui oraș ar putea provoca „zeci de mii de morţi şi răniţi”, conform Agerpres.

În operațiunea de azi-noapte, serviciile de securitate israeliene au anunţat că au eliberat doi ostatici răpiţi pe 7 octombrie de luptătorii Hamas.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Premierul israelian a refuzat propunerea de armistițiu făcută de Hamas: „Suntem pe drumul spre o victorie absolută. Nu e o chestiune de ani sau zeci de ani, ci de câteva luni” | AUDIO