Confidenţialitate

Irlanda: Sticlele de băuturi alcoolice vor avea etichete care informează despre afecțiunile asociate consumului de alcool | AUDIO

Irlanda va introduce obligaţia ca băuturile alcoolice să conţină o etichetă în care să fie menţionate legăturile între consumul de alcool şi cancer, afecţiuni ale ficatului precum şi riscurile consumului de alcool în timpul sarcinii, transmite Reuters. Etichete similare apar pe pachetele de țigări.
EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Noile reglementări, incluse într-o lege promovată de Ministerul Sănătății de la Dublin, vor intra în vigoare peste trei ani în ideea de a da timp companiilor să se pregătească pentru modificări. De asemenea, eticheta îi va alerta pe consumatori cu privire la calorii şi conţinutul de alcool.
„Această lege este concepută să ne ofere nouă, tuturor, în calitate de consumatori o mai bună înţelegere a conţinutului de alcool şi a riscurilor la adresa sănătăţii asociate cu consumul de alcool”, susțin oficialii.
Decizia autorităţilor de la Dublin a determinat deja mai mulți parteneri comerciali ai Irlandei să îşi exprime îngrijorările către Comisia Europeană.
Nouă state membre, inclusiv Franţa, au exprimat opinii defavorabile ca răspuns la planurile autorităţilor irlandeze.
Există şi alte state care includ avertismente pe produsele din alcool, însă reglementările din Irlanda vor fi mult mai stricte.â
Sursa foto: Shutterstock