Confidenţialitate

Irlanda, prima ţară din UE care reinstituie carantina. Noi restricții în restul Europei

Peste 3 milioane de cazuri de coronavirus sunt active în acest moment în Europa. Mai multe guverne discută despre carantina națională și regională pentru a stopa creșterea numărului de noi îmbolnăviri.

De miercuri noapte, Irlanda devine prima ţară din Uniunea Europeană care va institui carantină strictă. Toate activităţile comerciale ne-esenţiale se vor închide şi barurile şi restaurantele vor servi doar alimente la pachet.

În schimb, școlile și creșele rămân deschise, iar la serviciu au voie numai cei care au un job considerat esenţial.

Din cauza numărului mare de noi îmbolnăviri, 8.000 într-o singură zi, Belgia ar putea adopta măsuri asemănătoare celor din carantina națională din lunile martie și aprilie.

Situația este gravă în capitala Bruxelles și în sudul regiunii Wallonia, unde  toate cazurile non-COVID au fost amânate pentru ca spitalele să poată gestiona cazurile de Sars-Cov-2.

La Madrid, autoritățile se gândesc la măsuri prin care locuitorii să nu mai poată ieși din case după o anumită oră, după modelul Franței, pentru a stopa răspândirea virusului. Din 9 octombrie capitala Spaniei și regiunile din jurul ei sunt în carantină parțială, oamenii pot ieși din case dar nu pot pleca din oraș.