Irina Socol, fosta șefă a Siveco, condamnată definitiv la 2 ani și jumătate de închisoare cu executare

Fosta șefă a companiei Siveco România – Irina Socol – a fost condamnată definitiv la 2 ani și jumătate de închisoare cu executare pentru evaziune fiscală.

În calitate de președintă a firmei, ea a achiziţionat fictiv servicii de programare informatică de la mai multe firme de tip „fantomă”, ai căror administratori erau cetățeni de etnie rromă din Sintești.

Întrucât se află de aproape 2 ani în arest, Irina  Socol ar putea cere scăderea acestei perioade din pedepsa finală și ar putea obține eliberarea condiționată.

Dosarul a fost trimis în instanţă în noiembrie 2014.

Judecătorii au stabilit că Irina Socol a pus bazele unui mecanism evazionist în calitate de președintă a Siveco.

Complicii săi, printre care se numără și un fost președinte comercial adjunct al companiei, și-au recunoscut faptele în fața instanței şi au prezentat pe larg modul în care acestea au fost comise.

Siveco a achiziţionat fictiv servicii de programare informatică de la mai multe firme de tip „fantomă”. Unele dintre acestea au aparţinut unor cetăţeni de etnie romă din Sinteşti.

Irina Socol este în arest la domiciliu din 2014, respectiv de peste 600 de zile, echivalentul a două treimi din pedeapsa primită.  Astfel, ea ar putea cere cere eliberarea condiţionată.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS