Confidenţialitate

Irina Radu, noul președinte al TVR, mesaj către angajați: Televiziunea publică are o conducere legitimă

Irina Radu este noul președinte director general al televiziunii publice. Ea a fost votată astăzi de plenul reunit al Parlamentului. Irina Radu a asigurat interimatul conducerii TVR după ce Parlamentul a demis Consiliul de Administraţie anul trecut.

La audieri în comisiile reunite de cultură, ea le-a spus parlamentarilor că nu se gândește la concedieri în televiziunea publică, dar că ar dori o evaluare a angajaților.

Liberalii au părăsit sala de plen, înaintea votului. Ei au anunțat că vor contesta la Curtea Constituțională votul în cazul Irinei Radu, pe motiv că aceasta a fost propusă de angajați și nu de consiliul de administrație al TVR, care a nominalizase pe Monica Ghiurco, susținută și de PNL.

Irina Radu este a treia propunere pentru șefia TVR, după Monica Ghiurco și George Orbean. Aceștia din urmă nu au reușit să treacă de votul Parlamentului. 

 

După ce a fost votată în plen, Irina Radu le-a trimis angajaților TVR un mesaj intern, în care îi anunţă că instituţia are o conducere legitimă şi le promite că TVR va redeveni o televiziune respectată şi iubită de public.

”Televiziunea publică are începând de astăzi o conducere legitimă. Vreau să vă asigur că voi depune toate eforturile pentru ca SRTv să redevină ce a fost: o televiziune respectată şi iubită de public. Pentru a se întâmpla acest lucru avem nevoie de încredere unii în alţii, de discernământ, de capacitatea de a alege adevărul de minciună şi manipulare şi de a pune televiziunea înaintea intereselor personale”, le-a scris Irina Radu.

În plus, Irina Radu i-a anunţat pe angajaţi că, de săptămâna viitoare, se va întâlni cu toate colectivele şi structurile din televiziune.

”Dacă am reuşit noi, împreună, să trecem cu bine de ultimele 7 luni, cele mai grele din istoria instituţiei, este clar că avem toate şansele să facem lucruri importante aici. Pentru tot sprijinul, vă mulţumesc! Iar pentru cei care încă au dubii, îmi propun să-i conving că bunele intenţii şi corectitudinea mă vor ghida şi acum, ca în toţi cei 25 de ani de carieră în televiziune”, mai scrie Irina Radu.

Irina Radu le-a transmis un mesaj și membrilor Consiliului de Administraţie.

”Sper că vom reuşi împreună să alegem cele mai bune soluţii. Vor fi soluţii pentru viitorul nostru, viitor care, fără voi, colegii mei, cei mai serioşi, valoroşi şi talentaţi nu ar avea sens. Aşa că, să pornim la drum cu încredere, împreună!”.