Confidenţialitate

Irina Radu, noua șefă a TVR: Trebuie să mă asigur că plătim salariile și că dăm la televizor lucruri corecte

Plenul Parlamentului a votat miercuri numirea Irinei Radu ca preşedinte interimar al TVR, cu 231 voturi “pentru” şi doar 3 voturi “împotrivă”, în condiţiile în care PNL nu a participat la vot.

Noul preşedintele director general interimar al TVR, Irina Radu, a declarat, miercuri, după validarea mandatului în Parlament, că nu o “satisfac” emisiunile Televiziunii publice din acest moment, instituţia prezentând şi lucruri “incorecte” din punct de vedere politic şi jurnalistic de-a lungul vremii.

Irina Radu a spus că are emoţii şi că este conştientă de riscul pe care şi l-a asumat prin preluarea conducerii TVR, dar a considerat că are o datorie faţă de colegi şi faţă de cei care i-au cerut sprijinul.

Ea a mai declarat că este prematur să spună ce planuri are din noua poziţie de şef al TVR, dar atenţia sa se va îndrepta spre modificarea legii, prioritatea acum fiind însă plata salariilor şi audienţa.

“În perioada imediat următoare trebuie să ne asigurăm că toţi colegii din TVR îşi vor lua salariile şi că telespectatorii vor continua să vadă emisiuni la televizor. (…) Nu mă satisfac emisiunile din acest moment şi nu numai din cauza noastră şi a colegilor noştri, ci şi din motive financiare. (…) Atâta minunăţii se spun încât vreau să mă asigur de corectitudine. (…) S-au dat şi lucruri incorecte până acum, şi nu vorbesc de anul acesta, de-a lungul timpului”, a declarat Irina Radu, adăugând că aceste greşeli s-au făcut atât din punct de vedere “politic”, cât şi jurnalistic.

“Trebuie să fim ceea ce aşteaptă lumea de la noi”, a mai spus Radu, precizînd că se referă la telespectatori şi mai puţin la politicieni.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

De asemenea, ea a precizat că, în acest moment, primul pas va fi alegerea unei echipe.

Pe de altă parte, Irina Radu a dat de înţeles că şi-ar putea dori, la un moment dat, şi preluarea unui mandat plin la şefia TVR, dar există şi posibilitatea de a reveni ca director de programe, într-o televiziune care are resurse financiare.

“Nu-mi fac planuri mai mult decât dacă este ceva bun şi ni se asigură sprijinul şi dacă voi considera că putem face performanţă, da, s-ar putea să-mi doresc mai mult. Nu neapărat o funcţie definitivată, poate îmi voi dori din nou să fiu director de programe într-o televiziune care are bani. Să pot să fac programe”, a spus Irina Radu.