Confidenţialitate

ÎPS Teodosie cere să scape de măsura controlului judiciar. Enoriașii i-au îmbrâncit pe jurnaliștii care doreau să-i pună intrebări Arhiepiscopului

Arhiepiscopul Tomisului Înalt Prea Sfințitul Teodosie, cercetat pentru luare de mită și fals în acte, apelează la bunăvoința magistraților.

El s-a prezentat luni la Curtea de Apel Constanța – unde se judecă cererea avocaților săi de ridicare a controlului judiciar.

Duminică a fost scandal în fața Arhiepiscopiei Tomisului – mai mulți credincioși care cred în nevinovăția lui Teodosie i-au îmbrâncit pe jurnaliștii care încercau să obțină o declarație de la acesta.

Reprezentanții Arhiepiscopiei și-au cerut ulterior scuze în numele enoriașilor.

Înalt Prea Sfințitul Teodosie a ajuns la Curtea de Apel Constanța în jurul orei 10, dar nu a vrut să facă nicio declarație.

Arhipiscopul Tomisului le cere judecătorilor să i se ridice măsura controlului judiciar.

Între timp, enoriașii din Constanța nu par să dea crezare acuzațiilor aduse de procurori.  Ei i-au agresat ieri pe jurnaliștii care încercau să-l filmeze pe arhiepiscop. Filmează icoana, filmează icoana, dă-i drumul de aici” – au strigat unii enoriași.

Incidentele au avut loc în fața Arhiepiscopiei Constanța.   Credincioșii au uitat că se afla în fața unui lăcaș de cult și au trecut la amenințări.

Preoții și călugării care îl însoțeau pe Arhiepiscopul Tomisului nu au intervenit, potrivit Neptun TV.

Am asistat doar la începutul incidentului. Era un journalist care l-a întrebat pe ÎPS dacă este adevărat ce se spune sau ce se scrie și lumea a vociferat, iar noi ne-am continuat drumul. De unde să știu ce se întâmpla în spate? Nu eram numai eu. Era un șir de preoți, de seminariști, de oameni care puteau interveni dacă era vreo problemă“, a declarat preotul Vlad Maxim.

Îi îndemnăm pe credincioși la calm și să înțeleagă că justiția este chemată să-și spună cuvântul. Orice acțiune necreștinească și împotriva legilor nu face decât să agraveze situația. Jurnaliștilor le transmitem scuzele noastre din partea credincioșilor, a susținut preotul Eugen Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului.

Amintim, Înalt Prea Sfințitul Teodosie e sub control judiciar, fiind cercetat pentru luare de mită și folosire de documente false în vederea obțineri ilegale de fonduri europene prin Agenția de Plăți și Intervenții în Agricultură.