Confidenţialitate

Iordache, despre clasarea dosarului privind OUG 13: Este o decizie normală

Fostul ministru al Justiţiei, Florin Iordache a declarat luni, la Parlament, că decizia Parchetului General de a clasa dosarul privind OUG 13 este una „normală”, în condiţiile în care el a arătat tot timpul că tot ceea ce s-a făcut la Ministerul Justiţiei a fost legal şi constituţional.

„E o decizie normală. Parchetul General, în urma declinării de la DNA a acestui dosar a făcut propriile cercetări şi a închis azi definitiv dosarul care viza OUG 13. Eu am spus de-a lungul timpului că tot ceea ce s-a făcut la Ministerul Justiţiei, cât şi în Guvern, care a vizat OUG 13, au fost lucruri normale, legale şi constituţionale. Şi Curtea Constituţională a stabilit că toţi paşii procedurali pe care i-am făcut au fost legali şi constituţionali”, a afirmat Florin Iordache, întrebat cum vede decizia Parchetului General de a clasa dosarul privind OUG 13.

Fostul ministru a susţinut că a fost şi un exerciţiu de imagine şi foarte multă dezinformare. „A fost cred eu un exerciţiu de imagine ca în acea perioadă ca o parte din membrii cabinetului să fie chemaţi la audieri la DNA, iată că s-a constatat acum că tot ceea ce s-a făcut în privinţa OUG 13 a fost un demers corect, normal, aşteptat. În acelaşi timp cred că a fost şi foarte multă dezinformare pentru că, dacă la acel moment singurul punct în suspans era dacă e nevoie sau nu prag, s-a stabilit prin decizia ulterioară a CCR că e nevoie de prag (privind infracţiunea de abuz în serviciu – n.r.)”, a completat social-democratul.

Întrebat dacă se gândeşte să revină la o carieră ministerială, deputatul a răspuns negativ. „Nu, mă gândesc, aşa cum am spus şi când mi-am dat demisia, că era anormal să punem o pată pe Guvern. S-a demonstrat că activitatea Guvernului de la acel moment a fost o activitate legală”, a conchis Florin Iordache.

Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a clasat, luni, dosarul referitor la OUG 13, a declarat purtătorul de cuvânt sl instituţiei.

În plin scandal referitor la acest act normativ, după ce Curtea Constituţională admisese existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Ministerul Public şi Guvern pe tema anchetei privind OUG 13, procurorul general al României, Augustin Lazăr, declara că Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie va continua ancheta în cazul OUG 13, pentru fapte penale şi persoane concrete cu care a fost sesizat, şi nu va face evaluări ale legalităţii şi oportunităţii actelor adoptate de alte puteri.